Budai Szent Imre Plébánia

Hirdetés advent első vasárnapja

 

H I R D E T É S

BUDAI CISZTERCI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Advent első vasárnapja, 2019. 12. 01.

 

Az Országos Karitász javára történt múlt heti gyűjtés eredménye 601660 Ft lett, melyet a Főegyházmegyének továbbítottunk. Köszönjük szépen!

Idén az első roráté szentmisét december 2-án, hétfőn reggel 6 órakor tartjuk. Hétfőtől szombatig mindennap lesz roráté, a szentmisék alatt pedig gyónási lehetőség. Adventben a roráték miatt a reggeli 7.30-as szentmisék elmaradnak!

Pénteken, december 6-án a hónap első péntekén templomunkban reggel 6-tól 8-ig, valamint délután 17 és 18.30 óra között lesz gyóntatás.

Jövő szombaton, az esti 6 órás szentmisén a Cseh Filharmónia Gyermekkórusa lesz a vendégünk. Vasárnap a 11 órai szentmisén pedig motetták hangzanak el.

A plébániai karitászcsoport és az Antióchia Közösség szeretettel hívja minden nyugdíjas testvérünket december 14-én szombaton 15 órára a plébánián megrendezésre kerülő idősek karácsonyára! Az Antióchia Közösség készül karácsonyi műsorral, a karitász önkéntesei pedig agapéval várják a kedves vendégeket.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány 2020-as naptára és új könyve megvásárolható a sekrestyében.

A roráték beosztása, valamint az adventi és karácsony előtti gyóntatási rend és lelki tükör az előtérből papírlapon elvihető, illetve a plébánia honlapján is megtalálható.

Megjelent a Hírlap, mely tartalmazza a plébánia adventi és karácsonyi eseményeit.

A mellettünk található Szent Imre Gimnáziumban iskolatörténeti kiállítás nyílt abból az alkalomból, hogy idén 90 éves az iskola épülete. A december 8-ai 8 órás szentmise után dr. Gianone András történész, az iskola tanára tart vezetést a kiállításon. Gyülekező a szentmise után a gimnázium földszinti aulájában.

(Csak a 11-es misén)

A mai szentmise végén, a kivonulási éneket követően kezdődik a szentmisével kapcsolatos tanítássorozat. A 6-7 perces előadások hat héten át tartanak a 11 órás szentmisék után. Kérjük a híveket, aki teheti, hallgassa meg a tanítást!

(Csak a 18 órás misén)

A szentmise után jótékonysági forralt borozásra és teázásra van lehetőség az előtérben, mellyel a plébánia karitászcsoportját támogathatják.