Budai Szent Imre Plébánia

Hirdetés évközi 24. vasárnap

H I R D E T É S

BUDAI CISZTERCI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Évközi 24. vasárnap, 2020. 09. 13.

Ezen a hétvégén minden katolikus templomban a szentföldi keresztények javára gyűjtenek. A misék perselyadományát erre a célra továbbítjuk a Főegyházmegyének.

Szeptember 17-én csütörtökön az esti 6 órás szentmise után szentségimádás lesz, dicsőítéssel, csöndes imádással és közbenjáró ima lehetőséggel.

Szeptember 18-án 17 órai kezdettel tartja következő összejövetelét a Dr Batthyány László Orvos-kör Egyesület. Meghívott előadók: Kovácsné Kelemen Judit Mária PTE nyugdíjas ápolási igazgató és Dr. Halászlaki Csaba PhD endokrinológus főorvos. Mindenkit szeretettel várnak!

A tavasszal elhalasztott képviselőtestületi választást szeptember 26. és október 4. között tartjuk. A szentmiséket követően lehet szavazni a kihelyezett szavazólapokon a nagykorú plébániai tagoknak. A jelöltek névsorát és rövid bemutatkozását a honlapon és az előtérben kifüggesztve is olvashatják majd.

Szeretettel ajánljuk plébániánk kiadványát a Lépcsőt, mely teljes terjedelmében templomunk felújításának színes, képes krónikája.

Szeptember 27-én vasárnap, az esti 6 órás szentmise után a hagyományos, jótékony célú hangversenyre várjuk az érdeklődőket. Részletek a Lépcsőben.

Ma egyházi hozzájárulást gyűjtünk minden szentmise végén a templom előterében. Az egyházi hozzájárulás önkéntes felajánlás, mellyel a hívő támogatja saját egyházi közössége, plébániája működését. Március
közepe óta jelentősen visszaesett a plébánia bevétele. Kérjük, aki tudja, támogassa a plébánia működését jövő hétvégén az egyházi hozzájárulás befizetésével!

Felhívjuk a hívek figyelmét, hogy a rendszeres támogatásnak van egy igen egyszerű módja: mindenki beállíthat a bankjánál egy rendszeres havi átutalást a plébánia számára. Így nem kell készpénzt hozni, sem sorba állni az egyházközségi hozzájárulás befizetésére, s nem is felejtődik el. S ez a karantén idején is működik.

Kérjük a kedves hívektől, hogy a templomba való belépéskor fertőtlenítsék kezüket, és viseljenek maszkot a templomtérben!