Szent Imre templom mennyezet

Plébánosi levél

Kedves Szentimrések!
A pénteken megjelent Főegyházmegyei körlevélben Erdő Péter bíboros úr alábbi rendelkezései találhatóak:

● Május 10-től megszűnt a vasárnapi szentmisék alóli felmentés. Természetesen, aki beteg vagy magát, esetleg környezetét különösen veszélyeztetettnek érzi, nem köteles a szentmisén való személyes részvételre.

● Május 10-től tarthatók személyes jelenléttel járó plébániai hittanórák vagy más foglalkozások.

● Az egyéni bűnvallomás nélküli általános feloldozásra adott engedély május 18-ával megszűnik.

A rendelkezésekhez kapcsolódóan, templomunkban május 21-ével (pénteken) kezdjük újra a gyóntatószékekben történő gyóntatást.

Mivel a vasárnapi szentmiséken való részvételi kötelezettség alóli felmentés megszűnt, templomunkból jövő héten hétköznap már nem közvetítünk online szentmisét. Pünkösd vasárnapján még a 11 órás szentmise megnézhető lesz a YouTube-csatornánkon, de ezt követően a vasárnapi szentmise-közvetítések is megszűnnek.

A vasárnapi prédikációk továbbra is elérhetőek lesznek plébániánk YouTube-csatornáján.
A főegyházmegyei körlevél tartalmazza még, hogy Ferenc pápa tartja a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjét szeptember 12-én 11 óra 30 perckor a Hősök terén. A szentmise szabadon látogatható , de a regisztrált hívek számára az oltárhoz közelebb tudnak helyet biztosítani. Plébániánk szervez majd csoportot a pápai szentmisére, a jelentkezőket ide regisztráljuk.
Az Eucharisztikus Kongresszusra készülve június 5-én, Úrnapja főünnepének előestéjén, 17 és 18 óra között szentségimádást szervez a kongresszusi titkárság szerte a Kárpát-medencében. Templomunkban is megtartjuk ezt a szentségimádási órát. Szintén június 5-én a 18 órás szentmisét követően rózsafüzért imádkozunk templomunkban szerzetesi és papi hivatásokért.
Szép hétvégét kívánva
Szkaliczki Csaba Örs O.Cist.
plébános