Budai Szent Imre Plébánia

Hirdetés Krisztus Király vasárnapja

H I R D E T É S

BUDAI CISZTERCI SZENT IMRE PLÉBÁNIA
Krisztus Király vasárnapja, 2020. 11. 22.

Idén az első roráté szentmisét november 30-án, hétfőn reggel 6 órakor tartjuk. December 23-ig minden hétköznap, hétfőtől szombatig lesz roráté szentmise a templomunkban.

Erdő Péter bíboros úr további intézkedésig felmentést adott a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól mindazoknak, akiknek a részvétel bármilyen nehézséget vagy kockázatot okozna, tehát mindenki, aki jogosan fél a közösségben való megjelenéstől, mentesül a vasárnapi szentmisén való személyes részvétel kötelezettsége alól.
A Püspöki Kar a járványhelyzetre való tekintettel nem javasolja a gyóntatószékekben történő gyónást. Ezért bíboros úr visszavonásig megadta a felhatalmazást az általános feloldozásra. Az általános feloldozás egyéni gyónás és bűnvallomás nélkül ad feloldozást az elkövetett bűnökre a következő feltételekkel: a feloldozásra vágyó erős elhatározást tesz a bűnök elkerülésére, az esetlegesen okozott botrány vagy kár jóvátételére, valamint komoly a szándéka, hogy amint lehetősége van, személyes gyónásban is megvallja súlyos bűneit. Minden péntek és szombat esti, valamint az összes vasárnapi szentmiséinkben általános feloldozást adunk azon hívek számára, akik ebben részesülni szeretnének. Az „Általános feloldozásban” csak azok a hívek részesülnek feloldozásban, akik a „normál” személyes gyónásban is feloldozást kapnának.

A Szent Imre-templomból lehetővé tettük online szentmise közvetítését. Minden vasárnap a 11 órás szentmisénk élőben nézhető plébániánk YouTube csatornáján.

November 23-án hétfőn és 24-én kedden a plébániairoda zárva tart.

Ma a katolikus templomokban az Országos Karitász javára gyűjtenek. A mise perselyadományát erre a célra továbbítjuk a Főegyházmegyének. Ehhez kapcsolódóan az előtérből Erzsébet kenyeret vihetnek a kedves testvérek.  Aki a plébánia működését szeretné támogatni, a kijáratoknál gyűjtők
kosaraiba teheti adományát.

Megjelent a plébániai Hírlap az adventi és karácsonyi eseményekkel,
mely elvihető az előtérből.