Szent Imre templom mennyezet

Plébánosi levél a nyilvános szentmisék kezdetéről

Kedves Szentimrések!

Erdő Péter bíboros úr engedélyezte, hogy április 17-étől újrainduljanak a hívek részvételével bemutatott szentmisék a főegyházmegye területén, bár ezt nem tette kötelezővé.

Plébániánk képviselőtestületének megkérdezése után az a plébánosi döntés született, hogy mivel a hivatalos adatok szerint az új fertőzöttek száma napok óta dinamikusan emelkedik, templomunkban csak egy héttel később, április 24-én szombaton este indítjuk újra a hívek részvételével bemutatott szentmiséket.

Bízunk abban, hogy akkorra már javulni fognak a járványügyi adatok. Abban is reménykedünk, hogy április 24-ig nem lesz majd szükség újabb, országos szigorításokat hozni a romló adatok miatt.

Templomunkban az újranyitásig mindennap tartunk továbbra is szentmisét a hívek részvétele nélkül. Ezeket a miséket plébániánk YouTube- csatornáján közvetítjük. A szentmisék hétfőtől szombatig 18 órakor kezdődnek, vasárnap pedig a reggeli 8 órás szentmisét követhetjük.

Templomunk egyénileg is látogatható az alábbi időszakokban (ekkor nincsenek liturgiák a templomban, egyéni imádkozásra van lehetőség): hétfőtől szombatig mindennap 16 órától 17.30-ig; vasárnap 9 és 11 óra, valamint 17 óra és 18.30 között.

Felhívnám mindenkinek a figyelmét arra, amit képviselőtestületünk egyik orvos tagja is megerősített, hogy sokan úgy gondolják, már az első oltás után védettek lettek, de ez valójában csak a második oltás után alakul ki!

Kérem a híveket, imádkozzanak a kórházban fekvőkért és az egészségügyben dolgozókért!

Békét és örömet kívánva mindenkinek, azzal a köszöntéssel búcsúzom, ahogyan a mai evangélium szerint Jézus köszöntötte tanítványait: “Békesség nektek!”
Szkaliczki Csaba Örs O.Cist.
plébános