Budai Szent Imre Plébánia

Hirdetés Húsvét 3. vasárnapja

H I R D E T É S

BUDAI CISZTERCI SZENT IMRE PLÉBÁNIA
Húsvét harmadik vasárnapja, 2021. 04. 18.

Erdő Péter bíboros úr ugyan engedélyezte, hogy április 17-étől újrainduljanak a hívek részvételével bemutatott szentmisék a főegyházmegye területén, de ezt nem tette kötelezővé. Plébániánk képviselőtestületének megkérdezése után az a plébánosi döntés született, hogy mivel a hivatalos megnyilatkozások szerint a járvány harmadik hullámának csúcsán járunk, templomunkban csak egy héttel később, április 24-én szombaton este indítjuk újra a hívek részvételével bemutatott szentmiséket. Bízunk benne, hogy akkorra már javulni fognak a járványügyi adatok.
Kérjük a híveket, imádkozzanak a kórházban fekvőkért és az egészségügyben dolgozókért! Templomunkban az újranyitásig mindennap tartunk továbbra is szentmisét a hívek részvétele nélkül. Ezeket a miséket plébániánk YouTube-csatornáján közvetítjük. A szentmisék hétfőtől szombatig 18 órakor kezdődnek.
Jövő vasárnap a 11 órás szentmisét követhetjük élőben.

Húsvét és pünkösd között a plébánia képviselőtestülete – követve Placid atya útmutatását — meghirdeti az „Örömolimpiát”. Minden nehézség ellenére szeretnénk észrevenni a bennünket körülvevő örömöket. Kérjük, hogy a templom nyitvatartási idejében jöjjenek el, és a templom előterében található állványra név nélkül, röviden írják fel, milyen kisebb vagy nagyobb öröm érte Önöket az utóbbi napokban, hetekben, hónapokban. Erősítsük meg egymást és saját magunkat minél több apró, hétköznapi örömmel. Hívjuk a testvéreket: kapcsolódjanak be a plébániai ,,Örömolimpiába”!

A Zirci Ciszterci Apátság egyhetes gyalogos zarándoklatot hirdet augusztus 13-tól 19-ig Buda és Zirc között. Részletek és jelentkezés az ocist.hu/zarandoklat honlap címen.

Köszönjük, hogy ha ebben a lezárós időszakban a perselybe vagy az egyházi hozzájárulásra szánt adományaikat a plébánia számlájára utalják! Kérjük, a közleményben tüntessék fel, hogy adományt vagy egyházi hozzájárulást utalnak. Ugyancsak kérjük, hogy adójuk 1 %-áról a Magyar Katolikus Egyház, illetve plébániánk Szent Imre Alapítványa javára rendelkezzenek! A szükséges adatok a szentimre.hu oldalon találhatók.