Budai Szent Imre Plébánia

Hirdetés Évközi 29. vasárnap

H I R D E T É S

BUDAI CISZTERCI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Évközi 30. vasárnap, 2021. 10. 24.

 

Ma  (vasárnap) 19 órakor hagyományosan requiemmel emlékezünk a forradalom körtéri áldozataira.

A Szentimreváros története és értékei iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk azt az előadást, amely október 29-én pénteken 17 órakor kezdődik a Ménesi úton található Eötvös Collegiumban. Az előadást M. Szilágyi Kinga tájépítész egyetemi tanár tartja, amelynek témája: a Gellérthegy helye Budapest, ill. a kerület városszövetében történeti, társadalmi, kultúrtörténeti, örökségvédelmi és zöld felületi szempontból.

November elsején hétfőn, mindenszentek parancsolt ünnepén reggel 9 órakor lesz római katolikus szentmise, este 6 órakor pedig görögkatolikus szent liturgia. Mindenszentek ünnepére az október 31-én, vasárnap tartandó 18 órás és 21 órás szentmisék is érvényesek mint előesti misék. Október 31-én a 18 órás szentmisén a lucernárium liturgiájával emlékezünk meg halottainkról. A kedves Testvérek az áldoztató rácsokra kitett cédulákra felírhatják elhunyt szeretteik nevét. A cédulákat október 31-én a 18 órás misén az oltárra helyezzük, így emlékezvén meg az elhunytakról.

Templomunk búcsúját a november 5-6-7-i hétvégén tartjuk, szeretettel várunk mindenkit az alábbi eseményekre:
November 5-én Szent Imre napján 18.45-kor a zsolozsma esti dicséretét imádkozzuk
közösen. Utána 19.15-kor ünnepi szentmise lesz espereskerületünk papságával, a
szentmise szónoka dr. Gájer László atya lesz.
November 6-án 17.15-kor elsőszombati rózsafüzért imádkozunk szerzetesi és papi hivatásokért. 18 órakor Mohos Gábor püspök úr mutat be ünnepi szentmisét, és áldja meg felújított templomunkat. A szentmisén fejezzük ki köszönetünket azoknak, akik részt vettek a felújításban.
További részletek a most megjelent Hírlapban találhatók, mely az előtérből elvihető.

November 6-án 9–13 óráig ingyenes egészségügyi szűrés és orvosi tanácsadás lesz a Szent Imre Gimnázium földszintjén a Boldog Batthyány-Strattmann László Orvoskör szervezésében. Részletek az előtérben lévő plakáton.