Hirdetés évközi 20. vasárnap

H I R D E T É S

BUDAI CISZTERCI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Évközi 20. vasárnap, 2022. 08. 14.

Augusztus 15. hétfő, Nagyboldogasszony parancsolt ünnepe kötelező miselátogatással. Templomunkban reggel 8 órakor és este 6 órakor lesz római katolikus szentmise.

Augusztus 19-én Szent Bernátot, a ciszterci rend leghíresebb szentjét ünnepeljük, a zirci bazilikában délelőtt 11 órakor lesz ünnepi szentmise, melyre szeretettel várják a kedves testvéreket.

Augusztus 20-án Szent Istvánnak, hazánk fő védőszentjének ünnepén, a Szent István-bazilikánál délután 5 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, ezt követi a Szent Jobb-körmenet. Templomunkban este 6 órakor lesz szentmise augusztus 20-án.

Augusztus 21-én vasárnap a 18 órás szentmisét az 50 éve elhunyt Ruppert János atyáért, plébániánk volt lelkipásztoráért ajánljuk fel. A mise előtt 16.15-kor a Farkasréti temetőben a főbejárathoz közeli sírjánál is lesz megemlékezés róla.

Augusztus 28-án vasárnap, az este 6 órai szentmise után az Egyesült Államokból érkezett Szent Pál gospelkórus ad spirituálé- hangversenyt.

Ma egyházi hozzájárulás fizethető az előtérben. Az egyházi hozzájárulás önkéntes felajánlás, mellyel a hívő támogatja saját egyházi közössége, plébániája működését. Ennek a hozzájárulásnak az irányadó mértéke a püspöki kar ajánlása szerint az éves nettó jövedelem 1%-a.