Hirdetés Évközi 4. vasárnap

H I R D E T É S

BUDAI CISZTERCI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Évközi 4. vasárnap, 2023. 01. 29.

Február 2. csütörtök, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe, az esti 6 órás mise keretében gyertyaszentelést végzünk.

Február 3. péntek, Szent Balázs vértanú ünnepe. Aznap és jövő hétvégén az összes szentmisén Balázs-áldásban lehet részesülni.

Jövő vasárnap a 11 órai szentmisén Korzenszky Richárd bencés szerzetes, a tihanyi apátság prior emeritusa lesz a vendégünk, akinek szentföldi képeiből összeállított tárlatát az oldalhajóban láthatjuk majd.

A következő SzentImreHázasEstét február 8-án, szerda este 20.30-kor tartjuk a Szent Imre Gimnáziumban. Vendégünk Szilvássy Rita mediátor lesz. Előadásának címe: Egy lépéssel közelebb a megoldáshoz, a közös ponthoz,
vagyis egymáshoz.

Február 11-én, szombaton délután 3 órakor a Betegek Világnapja alkalmából szentmise lesz templomunkban, melyen felvehető a betegek kenete. A szentséget a betegségben szenvedők, illetve a 60 év feletti testvéreink
súlyosabb betegség nélkül is felvehetik. Megfelelő előkészületre, azaz szentgyónás elvégzésére kérjük a kedves testvéreket.

Plébániánk idén ünnepli fennállásának századik évfordulóját. SZENTIMRE100 – Éltető közösségben címmel ünnepi évet hirdetünk meg, amely hamvazószerdától a novemberi búcsúig tart. Az év hónapjait témák szerint csoportosítottuk, és programjainkra mindenkit szeretettel hívunk és várunk.
Célunk, hogy mindannyian megtapasztalhassuk: valóban éltető a Szent Imre közösségéhez tartozni! A programokról, az ünnepi év részleteiről bővebb információ a szentimre100.hu oldalon, illetve az előtérből elvihető Hírlapban
található.

Plébániánk fiataljai lelkigyakorlatos hétvégéjük, az ,,Effeta hétvége” megrendezésére gyűjtenek adományokat a mai szentmisék végén a kijáratoknál.