Hirdetés Nagyböjt 5. vasárnapja

H I R D E T É S

BUDAI CISZTERCI SZENT IMRE PLÉBÁNIA
Nagyböjt ötödik vasárnapja, 2023. 03. 26.

Március 27-én hétfőn 19 órától Bérczi Bernát zirci apát úr tart előadást és beszélgetést a plébánián Szent Benedek Regulájáról.

Szeretettel hívjuk idős testvéreinket nagyböjti lelki programra, melyet Lőrinc atya tart. Az esemény március 29-én, szerdán a plébánia első emeleti nagytermében lesz 10-12 óráig.

Plébániánk nagyböjti lelkigyakorlatának harmadik, záró alkalmát március 29-én szerdán 19.30-kor tartjuk a Szent Imre Gimnázium dísztermében. Vendégünk Felföldi László, pécsi megyéspüspök.

Április 1-én elsőszombaton 17.15-kor rózsafüzért imádkozunk szerzetesi és papi hivatásokért.

Jövő vasárnap virágvasárnap ünnepe. A templom előterében vásárolható majd barka, melyet minden szentmise elején megáldunk.
Szintén jövő vasárnap 19 órakor Haydn: Krisztus 7 szava a keresztfán c. műve hangzik el Kozma Imre irgalmasrendi szerzetes gondolataival. Részletek a tárlókon.

A szent háromnapon minden este 18 órakor kezdődnek a szertartások. Az előtérből elvihető kiadványunk tartalmazza a nagyheti szertartás- és gyóntatásrendet, valamint egy lelki tükröt is.

Ismét lesz Szentimrés Nagytábor június 29. és július 2. között. Jelentkezés, illetve további részletek a szentimre.hu honlapon.

Idén is elindul a Szent Bernát Zarándoklat. A plébániánkról Zircre induló út augusztus 12-19-ig tart, naponta átlagosan 25 km-es távokkal. Jó alkalom lehet az imádságra, elcsendesedésre. A szervezők 16 éves kor fölött szeretettel várnak minden érdeklődőt. További információ, illetve a jelentkezési lap az ocist.hu/zarandoklat oldalról érhető el.

Ma a katolikus templomokban a szentföldi keresztények javára gyűjtenek. A mise perselyadományát erre a célra továbbítjuk. Aki a plébánia működését szeretné támogatni, a kijáratoknál gyűjtők kosaraiba teheti adományát.