Hirdetés évközi 26. vasárnap

H I R D E T É S

BUDAI CISZTERCI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Évközi 26. vasárnap, 2023. 10. 01.

Ma (vasárnap) du. 3 órakor Bach lantra írott műveivel kezdődik őszi hangversenysorozatunk.

100 éves plébániánk idén a november 4-5-i hétvégén rendezi meg búcsúját. A búcsú kiemelkedő eseménye lesz a szombat esti 6 órás szentmise, melyet Erdő Péter bíboros úr mutat be, illetve már fél 6-tól elsőszombati rózsafüzért
imádkozunk bíboros úrral! Szintén november 4-én szombaton fél 10 és fél 5 között rendezzük meg a
,,Százéves a Szent Imre Plébánia” elnevezésű konferenciánkat, melynek keretében a plébániánk történetét tudományos igénnyel feldolgozó neves történészek, szociológusok ismertetik a témában végzett kutatásaik
eredményét. A konferencia helyszíne a Szent Imre Gimnázium lesz. A búcsú részletes programja a kijáratoknál található tárolókból elvihető!

Októberben minden keddtől szombatig az esti 6 órás mise után rórsafüzért imádkozunk Szűz Mária tiszteletére.

Október 6. elsőpéntek. A reggeli fél 8-as szentmise után Jézus Szíve litániát imádkozunk. Gyóntatás reggel a fél 8-as mise alatt, illetve este fél 6 és fél 7 között lesz.

Október 7-én elsőszombaton, 17.15-kor rózsafüzért imádkozunk szerzetesi és papi hivatásokért.

Október 14-én reggel 8 órakor kezdődik a főzőnap bevételéből megvalósuló cserje- és faültetés a templomkertben, a 433-as cserkészcsapat szervezésében. Minden segítő kezet szeretettel várunk a több mint 200 növény elültetésére!

A plébánia közössége október 23-án újraállítja a Szent Margit-keresztet a Naszály csúcsán.  Már látható az új kereszt a templom oldalhajójában. Jövő vasárnap részletes információval is szolgálunk, és gyűjtés lesz az újraállítás költségeinek fedezetére.

Idén is indul plébániánkon katekumenátus csoport. Szeretettel várjuk azokat a felnőtteket, akik szeretnének megismerkedni a kereszténységgel, vagy már néhány lépést megtettek az Isten felé vezető úton és vágyuk, hogy
megkeresztelkedjenek, elsőáldozzanak vagy bérmálkozzanak. Segítsük kereső testvéreinket; családunkból, baráti körünkből, munkahelyünkről, hogy eljusson hozzájuk a katekumenátus lehetősége, és megtalálhassák az utat Jézus Krisztushoz. Találkozóinkat október elejétől kedd esténként tartjuk a plébánián. Érdeklődni és jelentkezni  előzetesen lehet Kató-Bellavics Ágotánál () címen.