Hirdetés Krisztus a mindenség királya ünnepén

H I R D E T É S

BUDAI CISZTERCI SZENT IMRE PLÉBÁNIA
Krisztus Király vasárnapja, 2023. 11. 26.

Az Országos Karitász javára történt múlt hétvégi gyűjtés eredménye 1 366 535 Ft lett, melyet a Főegyházmegyének továbbítottunk.

November 28-án, kedden kivételesen délután 17 órakor is lesz szentmise templomunkban, melyet Mohos Gábor püspök úr mutat be abból az alkalomból, hogy Magyarországon is megalakult a MÁRIA KONYHÁJA elnevezésű nemzetközi segélyprogram helyi szervezete. A szentmise után 18 órakor lesz a segélyprogramról szóló könyv bemutatója a Mathias Corvinus Collegiumban. A könyvbemutatóra az előtérben elhelyezett plakáton található
emailcímen lehet jelentkezni.

December 2-án, elsőszombaton 17.15-kor rózsafüzért imádkozunk szerzetesi és papi hivatásokért a templomban.

Ungváry Zsolt monodrámáját mutatják be december 1-jén 18 órától a Szent Imre Gimnázium tükörtermében. A darab a huszadik század második felének magyar történelmét idézi meg egy család sorsán keresztül. Előadja Ungváry Álmos.

Idén az első rorátészentmisét december 4-én, hétfőn reggel 6.30-kor tartjuk. December 23- ig minden hétköznap, hétfőtől szombatig lesz roráté templomunkban, a szentmisék alatt pedig gyóntatás. Az előtérből elvihető kiadvány tartalmazza a roráték beosztását és egy lelki tükröt is a szentgyónáshoz.

December 9-én délután 3 órakor tartjuk a plébánián az idősek karácsonyát, minden kedves testvérünket szeretettel várjuk!

Plébániánk csatlakozott egy használt mobiltelefon-gyűjtő akcióhoz. Régi, már nem használt mobiltelefonjaikat az előtérben elhelyezett, feliratozott dobozba tehetik be a következő hét végéig.

Minden pénteken a reggeli és az esti szentmise között szentségimádást tartunk a templom előteréből nyíló kápolnában. Aki szívesen vállalna péntekenként rendszeresen vagy akár ritkábban egy-egy óra szentségimádást (ami egyben a Szentség őrzését is jelenti), kérjük, jelezze a sekrestyében! Szükség lenne új emberekre, hogy folytatni tudjuk a pénteki szentségimádásainkat.

Jövő hétvégén minden szentmise végén a plébániai 433-as Szent Bernát Cserkészcsapat gyűjt adományokat a csapat működésére és céljaira.