Kórus, szolgálat

Egy templomi kórus feladata, hogy a liturgikus zene törekvő gondozója legyen, ezért néha megszólítsa az érdeklődőket, jelezze, hogy a klasszikus zenét művelő énekes közösség is egy a választható lehetőségek között. Hívjuk ezúton is mindazokat, akik szívesen tennének egy próbát, hiszen a próba éppen erre való. Próbáinkat péntekenként 19.30-kor, az alsó hittanteremben tartjuk, szeretettel és nyitott ajtóval várjuk mind a női, mind a férfi hangok tulajdonosait – bátorsággal tegyenek egy kísérletet.
Sem erős zenei előképzettség, sem énekkari gyakorlat nem feltétel; a hirtelen és hibátlan magas C helyett a kisebb lépések általi, igényes szolgálatra hívjuk – az ehhez vezető türelemmel, egymás segítésével.
A hátunk mögött lévő esztendőkről a www.korus-szentimre.hu honlap tájékoztat, személyesen a szentmisék idején a karzaton, illetve a  címen készséggel állunk rendelkezésre.

Plébániánk 100 esztendős történetének – ha nem is a kezdetektől és folyamatosan – de élő tartozéka a klasszikus kórusmuzsika jelenléte. E szolgálat leghosszabb, egybefüggő periódusa több, mint 50 évre tekinthet vissza, mely időszak még nem történelmi léptékű, de diófaként már árnyékot adna. Az énekkar működése is hasonlatos az átörökítés közösségi rendjéhez: sorvezetője az azonos irányba húzó cél, a liturgiát díszítő művek gyűjteménye, a személyes kapcsolatok hálózata, a hagyomány továbbadása a fiatalabb nemzedékeknek. Az új társak belépése fris­sí­ti, moz­dít­ja a meg­lé­vő hal­maz­ál­la­po­tot – len­dü­le­tet ad, két irány­ban ne­me­sít.