Események betöltése

« All Events

  • Ez az esemény elmúlt.

Betegek szentségének felvétele a Szent Imre templomban

2017-11-19 - 11:00 - 12:00

Betegellátás - Szent Imre plébánia

Idén újra lesz lehetőség, hogy a betegségben szenvedők, illetve a 60 év feletti testvéreink – súlyosabb betegség nélkül is — közösségben, ünnepélyes keretek között felvegyék a betegek kenetét.

Mi a jelentősége? A súlyos betegségben élők a szentség megerősítő kegyelmét tapasztalhatják meg, a 60 év felettiek számára pedig segítség az időskor nehézségeinek elviselésére.

Milyen szentségekről van szó? A bűnbánat, az eucharisztia és a betegek kenete kegyelmének együttes megtapasztalása. A betegek kenetében részesülőket kérjük, hogy a szentgyónásukat végezzék el a szentségfelvételt megelőző 1-2 hétben! Ne vasárnap, az utolsó pillanatban járuljanak gyóntatáshoz, mert az ünnepi szentmise alatt nem tudunk lelkipásztort biztosítani!

Felkészítés: november 12-én vasárnap a 11 órás szentmisében a prédikáció tájékoztatást és felkészítést ad a betegek szentségéről.

Kérjük a családtagokat, hogy autóval hozzák el nehezen közlekedő szüleiket, nagyszüleiket! A lehetőséget ajánljuk fel a környezetünkben élő idősek számára is!

Helyszín: Budai Szent Imre templom, XI. ker. Villányi út 25.

Kérjük, hogy a betegek kenetének szentségében részesülni szándékozók az alábbi űrlapon keresztül jelentkezzenek, vagy a jelentkezési lapon lévő kitöltött és levágott részt adják le a templomi sekrestyébe vagy a Lelkipásztori Irodába (XI. ker. Himfy utca 9.)!

Esemény lementése saját naptáramba

Részletek

Dátum:
2017-11-19
Időpont:
11:00 - 12:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, ,

Szervező

Plébánia

Helyszín

Szent Imre Templom
Villányi út 25.
Budapest, Magyarország
+ Google Térkép

Részletek

Dátum:
2017-11-19
Időpont:
11:00 - 12:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, ,

Szervező

Plébánia

Helyszín

Szent Imre Templom
Villányi út 25.
Budapest, Magyarország
+ Google Térkép