Bodajk, az öröm útja

Mind a hitélet, mind a közösség megerősítése szándékával egy új lehetőséget szeretnénk megosztani a kedves Testvérekkel: plébániánk zarándoklatot indít a hazai kegyhelyek felkeresésére. Az előrejelzés napsütéses időt ígér, így nov. 12-én, szombaton az évezredes múltú – már Szt. István király, Imre herceg és Gellért püspök által is felkeresett – bodajki Mária-kegyhelyre hívjuk közösségünk tagjait.

Az elmúlt években a kegyhely teljesen megújult: a kapucinus rendház, melyet vendéglátóink mutatnak be, a kálvária stációi – esetünkben Örs és Lőrinc atyák vezetésével, Placid atya nyomán az öröm útja – a templom a 12 méter magas kegyoltárral, mint művészi alkotással érdemel figyelmet, valamint a zarándokudvar, mely a közös étkezés színhelye.

Utazás:

Az utazáshoz a menetrendi járatokat vesszük igénybe, közösségünk számára férőhely-előjegyzéssel. A Székesfehérvár-Bodajk motorvonat befogadó képességének rugalmasságát a vasúttársaság soron kívül biztosítja: létszámkorlát tehát nincs. A jegyeket előzetesen megvásároljuk, ahogy a bodajki költségeket is megelőlegezzük: a részvevőktől a helyszínen kérjük ezek kiegyenlítését.
Az étkezést otthon elkészített élelemmel, az e célra kialakított helyszínen tudjuk elfogyasztani.
A vonat a Déli Pályaudvarról 7.10-kor indul és – nyugalmas fehérvári átszállással – 8.46-kor érkezik Bodajkra, ahonnan kb. 900 m „zarándoklat” után érünk célba. A retúrjárat 15.08-kor vár, majd 16.49-kor fékez a Déli Pályaudvaron.
Természetesen a hely autóval is elérhető, de mindenkit biztatunk a pénztárca- és környezetbarát közös utazásra.

Költségek:

A Bp.–Bodajk – 50% csoportos kedvezménnyel – 840 Ft/út, vagyis 1680 Ft. 6 éves korig és 65 éves kortól ingyenes, de jegyet ekkor is szükséges igényelni!
A kegyhely szolgáltatásainak költsége 1800 Ft/fő. Gyermekeknek 6 éves korig gratis.

Jelentkezés:

A jelentkezés két egyszerű módja (melynek határideje nov. 6. vasárnap)
1. Az oldalon található űrlap kitöltésével kérjük a nevet, a névhez tartozó létszámot és a drótpostacímet megadni.
2. A 0620 4675 495 számon – lehetőleg napközben – Csányi Tamás karnagy várja készséggel azok jelzését, akik e hagyományos módszert szívesebben alkalmazzák.

A kedves Testvérek folyamatos tájékoztatása mellett minden korosztály részvételét szeretettel reméljük, mindannyiunk épülésére, lelki egészsége megerősítésére. Az öröm útján.

Jelentkezés a zarándoklatra