Pálosszentkút, a forrás

Mind a hitélet, mind a közösség megerősítése szándékával szeretnénk folytatni a hazai kegyhelyek felkeresését, így márc. 4-én, szombaton a pálos kegyhelyre hívjuk közösségünk tagjait. Ennek története az 1790-es években kezdődik, amikor egy pásztor – a nyájat éjjel is legeltetvén – ismeretlen forrásra talált, melynek vizében a nagy fényességgel tündöklő Szűz Mária alakja jelent meg.

A hír hamar terjedt, a kegyhely pedig minden viszontagság ellenére megőrizte vizének és látogatóinak bőségét. Az elmúlt években teljesen megújult: templom, keresztút, Szent Kereszt-kápolna, Lourdes-i barlang, szabadtéri oltár, Mária-múzeum, a 15 állomásból álló házaspárok útja valamint a zarándokudvar, mely a közös étkezés színhelye. Természeti környezete, a kunsági táj csendje különösen alkalmas lélekfrissítésre.

Utazás:

Az utazáshoz a menetrendi járatokat vesszük igénybe, közösségünk számára külön férőhely-biztosítással. A Nyugati pályaudvarról Petőfiszállásra tartó vonat befogadó képességének rugalmasságát a vasúttársaság soron kívül biztosítja: létszámkorlát tehát nincs. A jegyeket előzetesen megvásároljuk, ahogy a helyi költségeket is megelőlegezzük: a részvevőktől a helyszínen kérjük ezek kiegyenlítését. Az étkezést otthon elkészített élelemmel, az e célra kialakított helyszínen tudjuk elfogyasztani. A vonat a Nyugati pályaudvarról 06.53-kor indul és – gyors átszállással – 8.44-kor érkezik Petőfiszállásra, ahonnan kb. 3 km „zarándoklat” után érünk célba. A retúrjárat 17.11-kor vár, majd 19.07-kor fékez a Nyugati pályaudvaron. Természetesen a hely autóval is elérhető, de mindenkit biztatunk a környezetbarát közös utazásra.

Költségek:

A Bp.–Petőfiszállás jegy csoportos kedvezménnyel 1988 Ft/út, vagyis 3976 Ft. 6 éves korig és 65 éves kortól ingyenes, de jegyet ekkor is szükséges igényelni! A kegyhely fenntartásához való hozzájárulás 2000 Ft/fő. Gyermekeknek 6 éves korig gratis.

Jelentkezés:

A jelentkezés két egyszerű módja (melynek határideje febr. 26. vasárnap)
1. A szentimre.hu oldalon jól látható „Pálosszentkút” gombra kattintva kérjük a szükséges adatokat megadni.
2. A 20 4675 495 számon – lehetőleg napközben – Csányi Tamás karnagy várja készséggel azok jelzését, akik e hagyományos módszert szívesebben alkalmazzák.

A kedves Testvérek folyamatos tájékoztatása mellett minden korosztály részvételét szeretettel reméljük, mindannyiunk épülésére, lelki egészsége megerősítésére. A forráshoz.

Jelentkezés a zarándoklatra