A november 7-ei templommegáldás és ünnepség elmarad. A 17.15-től kezdődő rózsafüzér imádságot, majd a 18 órás szentmisét változatlanul megtartjuk.

Kedves Szentimrések!

Igyekeztünk mindent megtenni, hogy szombaton a templomfelújítási ünnepség méltó legyen.
Tegnap délután azonban a járványhelyzetre való tekintettel először nuncius úr, majd bíboros úr is lemondta az eseményen való részvételét. Állami részről sem tudnak megjelenni, akikre számítottunk. Ez az egyik ok, de talán ennél is fontosabb, hogy a templom felújításának ünneplése az egész plébániai közösség ünneplésének kell lennie. Most viszont arra számítunk, hogy a járványhelyzet jelenlegi állása és a meghívott díszvendégeink távolmaradása miatt, a templomi közösség is csak csekély számban jönne el. Így nem lenne az ünnep igazi ünnep.
Mindezeket figyelembe véve Bérczi Bernát apát úrral azt a döntést hoztuk, hogy az ünnepséget és a felújításban résztvevők köszöntését egy későbbi (talán tavaszi) időpontban tartanánk meg, amikor már együtt lehet a plébániai közösség és a vendégeink is el tudnak jönni.
Isten gondviselésében bízva a tavaszi időszakban a természet újjáéledésével egy megújulási, újrakezdési ünnepet (húsvétot) rendezhetünk, melyhez csatlakozna a templom megújulásának öröme.

A november 7-ei templommegáldás és ünnepség tehát elmarad. (A 17.15-től kezdődő rózsafüzér imádságot, majd a 18 órás szentmisét változatlanul megtartjuk, mindkét liturgiát én vezetem.)
Nagyon remélem, hogy egy későbbi időpontban be tudjuk majd pótolni az ünnepet! Akkor majd jelentkezem a meghívással!

Jó egészséget kívánva
Szkaliczki Örs
plébános