Elsőáldozók nyári tábora Körmenden

Második alkalommal került megrendezésre az elsőáldozók számára szervezett nyári tábor Körmenden, amelyen 43 gyermek vett részt. A helyszínre jó hangulatú közös vonatozás után érkeztünk, és örömmel vettük birtokba a tavalyi évben megismert és megszeretett plébániai közösségi teret. A Jóistennek hála, jócskán voltak új résztvevők, akiknek örömmel mutatták be tavaly már táborozó társaik a szép vasi kisvárost és a programok helyszínét. Idén is Erika és Ildi néni, szociális testvérek voltak segítségünkre a tábor során, illetve nagy örömmel fogadtak minket a helyi hívek is.
Idén a BŰNBOCSÁNAT, ISTEN MEGBOCSÁTÓ SZERETETÉNEK témája állt a négy napos lelki program középpontjában. Angelico atya rajzos katekézise indította a tábor első napját, a bűnbocsánat és a megváltás összetartozásáról tanított bennünket. A programban szerepelt játékos vetélkedő, foci, csapatjátékok, esténként vidám éneklés a tábortűz körül. Elzarándokoltunk a jáki templomhoz, ahol szentmisén szolgálhattunk, majd egy részletes templomismertető után játékos vetélkedő keretében próbálhattuk ki, hogy mit jegyeztünk meg az elmondottakból. Lovaskocsizás, közös ebéd, vizes- vetélkedő gazdagították a programot a nagy hőségben, eljutottunk strandra is. A helyi plébános atya Szent Erzsébet történetét bábozta el nekünk úgy, hogy mi magunk voltunk a bábok. A záró estén Ki mit tud? -ot tartottunk. Bízunk benne, hogy közösen töltött emlékezetes pár napban kapott lelki táplálék gyökeret ver és sokáig kitart a gyerekekben, jövőre pedig újra találkozunk a következő táborunkban.

Képek:

https://drive.google.com/drive/folders/1AWHeaw_-rynuCOW05Btlzecxv7d-uUh-?fbclid=IwAR1SgIbV28ATAi8am36whFnOgtAsw26Xpzh70nuCbM5ZzUgJqIuwdAfbVeQ